Zanimljivosti

Psihološki test: Izaberite pticu koja vas najviše privlači, i saznajte poruku koju nosi za vas.

Ovaj jednostavan psihološki test vam može pomoći da otkrijete vašu unutarnju snagu.

Izaberite pticu koja vam najviše privlači ili se sviđa, i saznajte poruku koju nosi za vas.

Orao

Ovaj ptica je poznata kao vladar nebeskih visina i dugo je bila simbol slobode i neustrašivosti. Ako ste odabrali ovog moćnog sokola, vaša duša čezne za slobodom i mogućnošću da slobodno krstari nebeskim prostranstvima. Orao je također simbol snage, stoga vjerojatno posjedujete prirodnu harizmu kojom utječete na druge svojim autoritetom.

Unutar vas leži duboka moć, i poput orla koji vlada nebom, imate sklonosti ka postizanju velikih dostignuća i vođstvu u vašem svijetu.

Ova ptica je povezana s vladarima, plemićima i ratnicima.

Kolibri

Ako vam se najviše sviđa ova malena ptica, njezina simbolika je bogata i obuhvaća koncepte kao što su ljepota, mir, ljubav, sreća i neiscrpna energija. Često se smatra čarobnom pticom koja ima moć probuditi dijete u svima nama i povratiti optimističan pogled na svijet oko nas.

Oni koji odaberu kolibrija kao svoju omiljenu pticu, često su rođeni vedri i optimistični ljudi. Kolibri ih podsjeća da svaki dan treba živjeti punim plućima, težiti prema ciljevima i slijediti svoje snove.

Njegova poruka je da svaki put kada osjetite gubitak volje i snage za suočavanje s izazovima, trebate se prisjetiti koliko malo treba da se ponovno osjećate snažno i sretno, spremno nadvladati svaku prepreku pred sobom.

Baš kao što svaki cvijet na koji kolibri sleti skriva slatki nektar, tako se i u svakom izazovu krije, na kraju krajeva, životni nektar.

Što se događa u vašem mozgu kada ste usamljeni?

Vaš kolibri vam poručuje da nema stvari koje su nemoguće ili misije koje ne možete ostvariti, potrebna je samo hrabrost i ponekad malo strpljenja.

Paun

Raskošan i lijep, paun je ptica koja privlači pažnju. Ako ste izabrali ovu pticu, želite biti primijećeni i da se zna za vas.

Osim što je simbol fizičke ljepote i ponosa, paun također simbolizira duhovnost i vitalnost. U nekim kulturama se smatra besmrtnom. Ako vam je paun omiljena ptica, težite da vaša djela prežive vaše tjelesno postojanje, ostavljajući za sobom svoj trag.

Paun je simbol integriteta koji vas potiče da budete istinski vi, da pokažete svijetu svoje talente i svoju posebnost.

Podsjeća vas da vjerujete u sebe čak i kad samopouzdanje padne, i pokazuje da je put srca jedini ispravan izbor.

Iako paun nekima može izgledati kao hvalisavac, u suštini nosi poruku otvorenosti srca. On također simbolizira senzualnost, zavodljivost i iskonsku duševnu ljepotu.

Možda će vas zanimati i ovo:

Naučite čitati ljude: Govor tijela otkriva mnogo o nama, na koji način prekrštate ruke?

Test ličnosti koji otkriva sve o vama: Izaberite ženu koja vam izgleda najstarije i otkrijte važnu stvar o sebi!

Sova

U različitim mitologijama diljem svijeta, sova nosi različite simbole. No, ono što je zajedničko većini tih tumačenja je da je sova stara duša koja može vidjeti prošlost i otkriti tajne. Ako ste izabrali sovu kao svoju omiljenu pticu, vjerojatno posjedujete duboku mudrost kao vašu najveću snagu.

U grčkoj mitologiji, sova je pratila boginju mudrosti i rata, Atena, što sugerira da mudrost sove prepoznaje mudrost boginje. U rimskoj i slovenskoj mitologiji, sova je povezana s lošim vijestima, ali joj se mudrost i inteligencija ne osporavaju.

Ako je sova vaš odabir, vjerojatno ste duboko u sebi pesimist i skloni negativnom razmišljanju. No, vaša mudrost i inteligencija često vam pomažu prevladati takva razmišljanja. Sova simbolizira vodiča između duhovnog i materijalnog svijeta, te vam pomaže postići ravnotežu i živjeti u harmoniji.