Zanimljivosti

Da li znate ko je fudbaler sa slike? Kladimo se nikada nećete pogoditi, otišao je u penziju sa 28 godina i transformisao se

Prije 28 godina, Zlatnu loptu osvojio je Hristo Stoičkov, čuveni bugarski fudbaler i tadašnji napadač Barcelone. Na glasanju je stekao 210 bodova, ispred Roberta Baggia sa 136 bodova, Paolo Maldinija sa 109 bodova, kao i Gheorghea Hagija i Tomasa Brolina sa po 68 bodova, što im je donijelo četvrto mjesto. Ipak, priča o Tomasu Brolinu je značajno različita od ostalih.

Hristo Stoičkov je igrao fudbal od 1982. do 2003. godine, Robert Baggio je postizao golove od 1982. do 2004. godine, dok je Paolo Maldini štitio Milanovu odbranu od 1984. do 2009. godine. S druge strane, Brolin se već dugo povukao iz svijeta fudbala. Da bude precizan, u sportsku penziju otišao je sa samo 28 godina, 1998. godine.

Foto: Instagram

“Oni svi govore da je prerano povući se sa 28 godina, ali to zavisi od onoga što ste postigli do tog trenutka. A ja sam postigao mnogo”, izjavio je bivši ofanzivni igrač Parme, Leedsa i Crystal Palacea. Danas je investitor i nakon završetka fudbalske karijere pronašao je svoju sreću u prodaji usisavača za kompaniju u koju je uložio, prenosi Index.hr.