Zanimljivosti

Učiteljica Eldina porijeklom iz BiH 4 godine nije čupala obrve i druge dlake s lica: Ljudi ne prestaju komentarisati, pogledajte fotografije

Učiteljica Eldina Jaganjac, iz BiH, koja sada živi u Danskoj, odlučila je izazvati društvene norme o ženskom izgledu.

Iako je ranije provodila puno vremena inovca na održavanje savršenog izgleda, poput mnogih žena, sada je odlučila ne počupati obrve i brkove.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eldina Jaganjac (@eldina_jaganjac)

“Prije nego što sam pustila obrve da rastu, činilo mi se kao da postoji neko pravilo kako bi žene trebale izgledati. Za razliku od muškaraca, uvijek bi nekako trebale biti oku ugodnije, pogotovo na javnim mjestima”, rekla je Eldina, a prenosi Index.hr.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eldina Jaganjac (@eldina_jaganjac)

Otkrila je da se osjeća podjednako ženstveno i samopouzdano kao i prije, unatoč tome što je izložena pogrdnim komentarima i pogledima ljudi.

“Ako se muškarac ne obrije i ne počupa obrve, niko to neće primijetiti niti komentirati. Nije to ništa neobično. Ranije sam bila poput mnogih žena – nisam izlazila ako mi obrve nisu bile lijepo počupane, nisam išla u teretanu ako mi noge nisu bile skroz glatke…”, dodala je 31-godišnjakinja koja se na kraju odlučila suprotstaviti očekivanjima društva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eldina Jaganjac (@eldina_jaganjac)

Eldina ističe da je frustrirana činjenicom da se od žena očekuje da troše više truda na svoj izgled nego muškarci. Odlučila je promijeniti perspektivu i usredotočiti se na svoje obaveze umjesto na izgled i mišljenje drugih ljudi.