Život

Genijalan trik koji će vam mnogo uštedjeti: Evo zašto treba staviti rolnu toalet papira u frižider

Možda vam se dogodilo da mlijeko u frižideru pokvari ili da ostaci ručka ostanu predugo, što rezultira neprijatnim mirisima koji se šire. To je čest problem s kojim se suočavaju mnogi, ali postoji jednostavan trik koji kruži TikTokom, a koji obećava da ćete zauvijek riješiti taj problem.

Foto: Unsplash

Taj trik uključuje neobično rješenje – stavljanje role toalet papira u frižider.

Na prvi pogled, ovo može izgledati čudno, ali prema tvrdnjama, rolna toalet papira može učiniti čuda u vašem frižideru. Ona ima sposobnost da apsorbira višak vlage, koja inače doprinosi razvoju buđi i neprijatnih mirisa, kako navodi “Parade”.

Foto: Unsplash

Stručnjaci preporučuju da rolne toalet papira mijenjate svake tri nedjelje kako bi održali njihovu efikasnost. Osim toga, kao alternativu, možete koristiti i sodu bikarbonu, koja se mijenja svaka tri mjeseca, a također efikasno uklanja višak vlage iz frižidera.

Kada postavite rolnu toalet papira u frižider, najbolje je smjestiti je u zadnji dio, daleko od namirnica koje bi mogle procuriti i kontaminirati papir. Nakon tri nedjelje, samo je bacite i zamijenite novom. Ovaj je trik jednostavan, jeftin, a što je najvažnije, djelotvoran u uklanjanju neprijatnih mirisa iz vašeg frižidera.