Život

Psiholozi navode 7 razloga zašto nije dobra ideja ostati prijatelj s bivšim

Istraživanje koje su proveli psiholozi naglašava nekoliko ključnih razloga zbog kojih ostajanje prijatelj sa bivšim partnerom može biti loša ideja.

Osjećaji se ne mogu jednostavno isključiti:

Pokušaj ostanka prijatelja s bivšim često je motiviran željom da se izbjegne gubitak osobe koja je bila važna. Međutim, prisustvo bivšeg može otežati proces prekida i onemogućiti brisanje romantičnih osjećaja.

Foto: Pexels

Teže će biti poći dalje:

Konstantno druženje s bivšim može otežati proces oporavka i prelaska preko veze. Mješoviti osjećaji mogu komplicirati proces donošenja odluka i jasnog sagledavanja situacije.

Vaš bivši možda je još uvijek zaljubljen u vas:

Postoji mogućnost da jedan od partnera želi obnoviti romantičnu vezu, što može dovesti do konfuzije i nejasnih signala.

Mogućnost prekida i ponovnog okupljanja:

Održavanje prijateljstva s bivšim može dovesti do ciklusa prekida i ponovnog okupljanja, što može biti emocionalno iscrpljujuće i nezdravo.

Foto: Pexels

Druženje kao prijatelji bit će teško:

Svjedočenje bivšem partneru kako pronalazi novu ljubav može biti bolno i neprijatno iskustvo.

Nema stvarnih prednosti u ostanku prijatelja:

Osim ako postoje obaveze poput djece, ostajanje prijatelj sa bivšim partnerom obično nema stvarne prednosti i može vratiti neriješene probleme.

Spriječit će vas da budete otvoreni za nove veze:

Ostajanje blizu s bivšim može otežati upuštanje u nove veze, jer to može stvarati nesigurnost kod potencijalnih partnera.

Foto: Pexels

U konačnici, dok su rijetki slučajevi kada prijateljstvo s bivšim može funkcionirati, u većini situacija najbolje je prekinuti sve veze i krenuti dalje kako bi se omogućio emocionalni oporavak i napredak.