Zanimljivosti

Sjećate li se princa Mustafe iz “Sulejmana Veličanstvenog”:Evo kako danas izgleda

Glumac Mehmet Günsür stekao je slavu ulogom princa Mustafe u popularnoj seriji “Sulejman Veličanstveni”. Nakon deset godina od početka te serije, Günsür je prošao kroz značajne promjene.

Sada u dobi od 47 godina, tatarskog porijekla, Mehmet je započeo svoju karijeru kao model u reklamama već sa sedam godina. Prvu televizijsku ulogu dobio je sa četrnaest godina, a kasnije je diplomirao komunikologiju, svirao u bendu te čak otvorio i restoran.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mehmet Günsür (@mehmet.gunsur)

Nakon što je dobio ulogu u filmu “Hamam”, Mehmet se posvetio glumi i ostvario uloge u brojnim filmovima i serijama, uključujući nedavnu Netflixovu seriju “The Gift”. Oženio se talijanskom redateljicom Katerinom Mongio, šest godina starijom od njega, i zajedno imaju sina Alija i kćer Cloe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mehmet Günsür (@mehmet.gunsur)

Mehmet Günsür dugo je nosio reputaciju zavodnika i seks-simbola, što mu je istovremeno laskalo i smetalo. Iako cijeni privlačnost koju ima kod žena, trebalo mu je vremena da stekne povjerenje svoje supruge zbog te reputacije. Neki mediji su ga čak nazvali turskim Johnnyjem Deppom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mehmet Günsür (@mehmet.gunsur)

U seriji “Sulejman Veličanstveni”, Mehmet je utjelovio lik s kraćom bradom i turbanom, dok u privatnom životu preferira rokerski stil s dužom kosom i bradom.