Život

Muškarci obožavaju ovaj oblik kod žena,najljepši je i najprivlačniji, mnogi su do sad tvrdili suprotno

Iako bi bilo divno kada bi ljudi mogli prepoznati ljepotu u svima, osobito u sebi, nažalost, stvarnost nije uvijek takva. Svaka osoba ima svoju subjektivnu ideju o tome što smatra privlačnim, a što ne. To je inherentno ljudskom umu, budući da smo vizualna bića. Iako ne možemo sa sigurnošću tvrditi kako bi savršena žena izgledala u očima svih muškaraca, sada imamo uvid u tip lica koje muškarci smatraju najprivlačnijim, zahvaljujući jednom istraživanju.

Tim istraživača s Univerziteta u Madridu intervjuirao je 266 studentica o njihovom vlastitom doživljaju privlačnosti, a zatim je zatražio od 44 heteroseksualnih muškaraca da ocijene privlačnost svake žene na temelju osnovnih crno-bijelih, neutralnih fotografija. Neovisno o tome, istraživači su koristili kriterije poput simetrije kako bi kategorizirali žene na skali od prosječnih do savršenih, kao i na skali mladolikosti naspram zrelosti. I muškarci i žene složili su se da je simetrija poželjnija od lica s asimetričnim crtama.

Pretežno su muškarce najviše privlačile žene koje su bile prosječne. Muškarci su također naglasili mladolika lica kao najugodnija.

Dakle, ispostavlja se da tvrdnja kako muškarci preferiraju žene koje se potpuno razlikuju od drugih žena, nije posve točna. Zapravo su ih privlačile upravo suprotne karakteristike. Čini se da su prosječna lica muškarcima privlačnija.

Nakon ovih istraživanja postaje jasno da muškarce privlači samo određeni oblik lica, kao što smo uvijek pretpostavljali; oni jednostavno prate svoje biološke instinkte kako bi pronašli potencijalnu partnericu i majku svoje djece. I dame, unatoč onome što društvo nameće o ljepoti i atraktivnim karakteristikama, ne mogu se boriti protiv biologije, piše krstarica.com