ZanimljivostiŽivot

Provjerite jeste li miljenik sudbine: Ovi datumi i godine rođenja donose sreću ljudima

Postoje određeni datumski trenuci koji se smatraju izuzetno rijetkim rođendanima, a vjeruje se da osobe rođene tih dana nose nešto posebno u sebi.

Kroz različite kulturološke prizme, različiti narodi imaju svoje shvaćanje znakova i simbola koji se pripisuju prosperitetu, sreći i pozitivnoj karmi. Čak i astrološki, određeni datumi imaju poseban značaj. Vjeruje se da obilježavaju i daruju ljude s originalnim idejama, harizmatične ili izrazito empatične, čiji postupci obogaćuju živote drugih. Stoga se ističu neki datumski trenuci i godine, kako prenosi Sensa.hr.

7. jul

U kineskoj kulturi, datum 7.7. smatra se izuzetno sretnim i povoljnim jer broj 7 simbolizira blagostanje, harmoniju i duhovno ispunjenje. Kombinacija ovih brojeva dodatno pojačava efekt sreće tijekom života. Osobe rođene na ovom datumu često su povezane sa svojom intuicijom i često se oslanjaju na nju.

2. jun ili 6. februar

Numerologija Maja ističe brojeve dva i šest kao posebne. Broj dva simbolizira dualnost i ravnotežu, dok ljudi s ovim brojem mogu sjediniti suprotnosti u harmoniji. Broj šest povezan je s kozmičkim ciklusima, ritmovima prirode i harmonijom, što ga čini simbolom odnosa čovjeka i prirode. Stoga se osobe rođene na ove datume smatraju blagoslovljenima darovima prirode te su vješte u pomirenju i razvoju okoline.

29. februara

Ovaj datum je izuzetno rijedak u kalendaru, pojavljujući se samo svake četiri godine. U numerologiji se svodi na broj dva, naglašavajući važnost njegovanja odnosa i saosjećanja. Osobe rođene 29. februara obično su ambiciozne i prilagodljive te se osjećaju posebno mladima u duši zbog rijetkosti proslave rođendana.

No, važne su i godine u kojima ste rođeni. Ako spadate u neki od sljedećih vremenskih perioda: 1959. – 1961., 1978. – 1980., 1997./1998., 2015. – 2017., smatrajte se sretnima prema vedskoj astrologiji. Ti periodi su povezani s južnim i sjevernim Mjesečevim čvorovima, poznatim kao Ketu i Rahu, koji potiču duhovnost, ambiciju i želju za postignućima. Osobe rođene u tim razdobljima smatraju se opremljenima mnogim alatima za postizanje uspjeha.