Zanimljivosti

Saznajte da li ste pod utjecajem Sunca ili Mjeseca: Evo šta znači ako ste rođeni u tijeku dana ili noći

Astrologija tradicionalno pridaje važnost položaju Sunca, Mjeseca i drugih planeta u trenutku rođenja osobe, tvrdeći da ti faktori oblikuju karakteristike i osobine pojedinca.

Evo nekoliko pojmova koje astrolozi koriste u analizi vremena rođenja:

Sunčev znak: Ovo je osnovni horoskopski znak koji se određuje položajem Sunca u trenutku rođenja. Smatra se da odražava osnovnu suštinu ličnosti.

Foto: pixabay.com/darksouls1

Podznak: Ovo je znak koji se određuje na osnovu sata i mjesta rođenja i predstavlja specifične karakteristike pojedinca, uključujući temperament i način na koji se izražava u društvu.

Položaj Mjeseca: Mjesec takođe igra važnu ulogu u astrologiji, a smatra se da utječe na emocionalni svijet i reakcije osobe, piše najzena.alo.rs.

Dan ili noć: Vrijeme rođenja, odnosno da li je osoba rođena tokom dana ili noći, takođe može imati utjecaja na ličnost prema astrološkim tumačenjima.

Foto: Pexels

Osobe rođene tijekom dana mogu imati tendenciju da budu ekstrovertnije, aktivnije i otvorenije prema drugima. S druge strane, oni koji su rođeni noću mogu biti rezervisaniji i introspektivniji. Međutim, iako su ova opažanja deo astrološke tradicije, važno je imati na umu da nema naučnih dokaza koji bi potvrdili njihovu tačnost. Astrologija se često smatra pseudonaukom, a tumačenja astroloških faktora su subjektivna i zavise od tumača.