Zanimljivosti

Ovo je napitak koji Novak Đoković pije svako jutro već godinama: Zato nikada nije bolestan

Novak Đoković otkrio je svoju jutarnju rutinu koja mu pomaže da započne dan na pravi način. Svako jutro, on pije poseban napitak koji mu donosi brojne zdravstvene koristi.

Napitak koji Novak pije sastoji se od tople mineralne vode s limunom i limetom, koja mu služi kao prvo piće nakon buđenja. Nakon toga, poseže za zelenim stabljikama celera, koje stavlja u sokovnik za hladno cijeđenje kako bi dobio svježi sok od celera.

Foto: Unsplash

Novak ističe da je ovaj napitak bogat mineralima, solima i drugim korisnim sastojcima koji čiste jetru i donose brojne druge zdravstvene benefite. Dodaje da ovaj sok čini čuda za njega, njegovu porodicu i njihovu decu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Celer je poznat po svojim mnogobrojnim koristima za zdravlje, jer je bogat mineralima, vitaminima i drugim važnim hranjivim sastojcima. Koristi se u ishrani kao podrška za bubrege, stomak, creva, mišiće, krvne sudove i imuni sistem.

Foto: Unsplash

Iako celer sam po sebi nije zamena za lekove, redovna konzumacija ovog povrća može biti korisna kao deo uravnotežene ishrane i zdravog načina života.