Zanimljivosti

Psiholozi upozoravaju da ne nasjedate: Ovo je 5 osobina koje imaju osobe sa lošim srcem

Prepoznavanje osoba sklonih manipulaciji i zlobi može biti izazovno, ali postoji nekoliko suptilnih signala na koje treba obratiti pažnju.

Evo pet znakova koji ukazuju da imate posla sa osobama pokvarenog srca:

Stvaranje konfuzije: Osobe pokvarenog srca često izvrću činjenice, lažu, obmanjuju i izbjegavaju preuzimanje odgovornosti. Takođe, mogu zadržavati informacije za sebe i manipulisati drugima kako bi izazvale pometnju i svađe.

Foto: Unsplash

Zavaravanje slatkorječivošću: Ove osobe su vješti u zavaravanju drugih svojom slatkorječivošću, ali ako pogledate njihov život, shvatićete da se rijetko mijenjaju ili ulažu u rast i razvoj. Njihov život može biti iluzija, a duševna hrana im je patnja drugih ljudi, piše espreso.rs.

Želja za kontrolom: Osobe pokvarenog srca često žele da kontrolišu druge ljude i smatraju sebe najvišim autoritetom. Odbacuju povratne informacije i ne pridržavaju se moralnih normi, već sami stvaraju pravila po kojima žive.

Foto: Unsplash

Igranje na simpatije: Ove osobe često pokušavaju pridobiti simpatije dobrodušnih ljudi kako bi ih manipulisali. Traže samilost i toplinu od drugih, ali sami ne pružaju isto drugima i ne pokazuju empatiju prema bolu koji su uzrokovali.

Nedostatak savjesti i kajanja: Osobe pokvarenog srca često nemaju savjest i ne pokazuju kajanje za svoje postupke. Uživaju u svojoj zlobi i manipulaciji, a pod maskom određenog plemenitog karaktera mogu prikriti svoje prave namjere.