Život

Savjet iskusnog mehaničara: Ako vam se ova lampica upali u automobilu, ne razmišljajte – odmah ga prodajte

Mehaničar je detaljno objasnio kako prepoznati trenutak kada je potrebno razmisliti o zamjeni automobila, a to se često može primijetiti putem svjetala na instrument tabli.

Osim što neka upozoravaju na aktiviranje određenih sistema ili funkcija, postoje i one koje signaliziraju ozbiljne probleme koji zahtijevaju hitnu akciju.

Foto: Unsplash

Scotty Kilmer, sa 56 godina iskustva u mehanici, podijelio je video na društvenim mrežama u kojem detaljno objašnjava kada je vrijeme razmisliti o zamjeni automobila. Prvi znak upozorenja, prema njemu, može biti problem s mjenjačem vozila, što se obično očituje paljenjem lampice “check engine” na instrument tabli, piše Mirror. 

Foto: Unsplash

Kilmer ističe da je važno obratiti pažnju na čudne zvukove prilikom mijenjanja brzina, što može ukazivati na ozbiljne probleme s mjenjačem. U takvim situacijama, popravak može biti skup, pa bi prodaja automobila prije nego što se problem potpuno razvije mogla biti bolja opcija, posebno ako se radi o rabljenom vozilu.

Foto: Unsplash

U svakom slučaju, Kilmer naglašava važnost poštenosti prilikom prodaje vozila, pa je preporučljivo upozoriti potencijalne kupce na moguće probleme kako bi odluka bila što transparentnija.