Zanimljivosti

Da bi izgledale vitko, punije žene trebaju izbjegavati ovakvu odjeću: Uz ovih 5 pravila struk je uži, a noge duže

Savjeti za oblačenje su uvijek korisni, a ovi posebno su dobri jer pomažu punijim ženama da istaknu svoj stil i osjećaju se samouvjereno u svojoj koži.

Evo nekoliko savjeta za punije žene:

Izbjegavanje previše opsežnih kombinacija:

Ovo je ključno, jer odjeća koja prati liniju tijela obično izgleda elegantnije i može vizualno suziti figuru. Klasični krojevi poput A-linije su odličan izbor.

Foto: Unsplash

Pravilan izbor materijala:

Materijali koji padaju lijepo mogu zaista napraviti razliku. Viskoza, svila ili pamuk su odlični izbori jer ne dodaju nepotrebni volumen.

Foto: Unsplash

Vertikalne linije za iluziju visine:

Ovo je klasični trik koji zaista može pomoći da se stvori iluzija vitkosti. Komadi odjeće sa vertikalnim prugama često daju dobar rezultat.

Foto: Unsplash

Pojas u struku:

Dodavanje pojasa može transformirati izgled odjeće. Naglašavanje tanjeg dijela tijela stvara privlačnu figuru peščanog sata.

Foto: Unsplash

Igranje s bojama i uzorcima:

Ovo je zabavan način da se dodaju različite dimenzije i dubina odjevnoj kombinaciji. Tamnije boje obično sužavaju, dok svjetlije boje privlače pažnju.

Kao što je naglašeno, nema univerzalnih pravila kada je u pitanju moda, pa je eksperimentisanje ključno. Važno je pronaći stil koji odgovara vašoj ličnosti i udovoljava vašim preferencijama, prenosi stil.kurir.rs.