Zanimljivosti

Nedostaju vam sreća i novac u kući? Odmah okačite ovaj predmet iznad vrata

Potkovica je poznata širom svijeta kao snažan talisman koji pruža zaštitu od negativnosti, ali istovremeno donosi sreću, zdravlje i blagostanje.

U Evropi, na Istoku i u Latinskoj Americi, potkovica se tradicionalno kači na zid okrenuta nadole. Prema drevnom vjerovanju, na taj način se vjeruje da će sreća i bogatstvo biti prosuti na domaćinstvo.

Foto: Unsplash

Interesantno je da se u Meksiku potkovica ne smije dodirivati, dok je u Engleskoj često koriste u obrnutom položaju. Prema feng shui principima, potkovica se koristi u skladu sa željenim efektom – simbolizuje snagu i energiju, prenosi hayat.ba.

Čak i slike potkovice i drugi dekorativni elementi mogu vam pomoći da iskoristite moć ovog talismana, posebno ako su napravljeni od gvožđa, srebra ili zlata.

Potkovica u domu služi kao zaštitnik prostora, pružajući snažnu energetsku podršku. Na primjer, potkovica u automobilu može štititi putnike od nesreća i donositi sreću u vožnji.

Foto: Unsplash

Ako želite unijeti potkovicu u svoj dom, preporučljivo je to učiniti tokom prve noći punog mjeseca, postavljajući je na prozor okrenutu prema unutra, kako biste privukli materijalno blagostanje i prosperitet.

Zakopavanje potkovice u sjeverozapadnom dijelu kuće smatra se povoljnim, donoseći sreću i prosperitet. Takođe, potkovica može pomoći u cvjetanju biljaka ako se postavi na odgovarajući način.

Foto: Unsplash

Bilo da ste je kupili, dobili na poklon ili pronašli, potkovica se vjeruje da će biti zaštitnik vašeg doma i ukućana, ako je postavite na odgovarajući način.