Zanimljivosti

Ni za tri života nećete pogoditi ko je pjevačica sa slike: Harala je Jugoslavijom, a danas neprepoznatljiva

Ona je renomirana pjevačica sa bogatom i dugotrajnom karijerom koja traje više decenija. Poznata je po svojim hitovima, učešćima na festivalima, kao i doprinosu televiziji i filmu.

Evo sažetk najznačajnijih dostignuća Vere Matović:

Početak Karijere

Početak: Vera Matović započinje svoju muzičku karijeru 1971. godine zajedno sa suprugom Ratomirom Matovićem, talentovanim harmonikašem.

Diskografija

Bogata Diskografija: Vera Matović ima impresivnu diskografiju sa petnaest singlova i više od dvadeset albuma, što govori o njenoj plodnoj muzičkoj karijeri.

Hitovi

Popularne Pjesme: Neki od njenih najvećih hitova uključuju:
“Suza pokvasi bijelu košulju”
“Probudimo se zajedno”
“Šta ti smeta moja košulja Marko”

 

Glumačka Karijera

Televizija i Film: Osim muzičke karijere, Vera se okušala i u glumi. Igrala je u TV seriji “Kamiondžije voze ponovo” (1983) i filmu “Kamiondžije ponovo voze” (1984).

Festivalski Uspjeh

Festivali: Vera je učestvovala na brojnim muzičkim festivalima i osvojila nagrade na manifestacijama kao što su Šumadijski sabor, Moravski biser, Ilidža i Poselo 202.

Priznanja i Nagrade

Prva Jugoslovenska Pjevačica sa Popularnom Nagradom: Osvojila je prestižne nagrade koje su potvrda njenog značaja u muzičkoj industriji.
Povelja: Nagrađena Poveljom od strane Samostalnog sindikata estradnih umjetnika i izvođača Srbije i Saveza srpskih estradnih i muzičkih umjetnika.
Zlatna Lila: Na Lila muzičkom festivalu 2017. godine, dobila je plaketu “Zlatna lila” za svoja nezaboravna vokalna dostignuća.

Televizijski Nastupi

Rijaliti Programi: Vera je učestvovala u rijalitiju RTV Pink “Rad u Srbiji”, gdje je dodatno prikazala svoj šarm i talent.

Vera Matović je ostavila neizbrisiv trag u muzičkoj industriji svojim talentom, posvećenošću i izuzetnim vokalnim sposobnostima. Njena karijera je obilježena brojnim hitovima, priznanjima i nagradama koje potvrđuju njen utjecaj i značaj na muzičkoj sceni.