Zanimljivosti

12 stvari koje otkrivaju da se osoba stvarno brine o sebi, umjesto površnog pokazivanja

Manikure, njega kose, depilacija – vjeruje se da su svi ovi postupci dio brige o sebi. Ali, u stvarnosti, savršen izgled ima vrlo malo veze sa stvarnom brigom o sebi.

Jer briga o sebi znači provoditi manje vremena u javnom prijevozu, nositi visokokvalitetnu robu, a ne samo lijepo donje rublje, koristiti bežične slušalice i nositi udobne tenisice umjesto štikli.

1. Taksi

Možda niko neće dovesti u pitanje činjenicu da je putovanje javnim prijevozom sporije i manje ugodno od putovanja automobilom. Međutim, čak i ako imate vlastiti automobil, ponekad taksi može biti profitabilnija i udobnija opcija. Na primjer, ako trebate otići u centar grada gdje možda imate problema s parkiranjem ili samo idete na nepoznato mjesto, taksi će biti bolja alternativa automobilu.

2. Skupe cipele

Cipele moraju biti udobne, inače će vaša kvaliteta života postati niža. I ne radi se samo o umornim stopalima i žuljevima. Pogrešan položaj stopala može uzrokovati probleme sa zglobovima i kralježnicom. S druge strane, skupe cipele ili čizme obično su izrađene od visokokvalitetnih materijala i uzimaju u obzir anatomske značajke stopala. Osmišljene su kako bismo se osjećali što ugodnije. Osim toga, mnogi ljudi često obraćaju pozornost na cipele kada se prvi put susreću s osobom. Trošeći malo više novca, možete ostaviti dojam uspješnije osobe.

3. Električna četkica za zube

Da biste smanjili broj posjeta stomatologu, morate se pobrinuti za zube. Kvalitetna električna četkica za zube ili oralni irigator pomoći će vam u tome. Električna četkica za zube može napraviti nekoliko tisuća rotacija u minuti, dok konvencionalna četkica omogućava maksimalno 200 rotacija. Oralni irigator bit će koristan za uklanjanje plaka kod kuće, jer snažan mlaz vode uklanja ostatke hrane i masira desni.

4. Perilica posuđa

Perilica posuđa izvrstan je način uštede ne samo vremena i živaca, već i novca. Prosječna perilica posuđa koristi samo 3 galona vode po opterećenju, dok čišćenje iste količine posuđa u sudoperu može koristiti 27 galona vode. Danas, kada je vodomjer instaliran gotovo u svakom domu, ta će razlika biti prilično uočljiva. Osim toga, perilica posuđa puno bolje očisti i dezinficira posuđe.

5. Online tečajevi jezika

Nove vještine i samorazvoj uvijek su dobri za vas. Danas postoji mnogo vodiča koji pomažu ljudima da lako i brzo nauče nove jezike. Međutim, samostalno učenje nije uvijek bolje od internetskih tečajeva s učiteljem. Učenje jezika mora biti sustavno za bolje rezultate, a učitelj može stvoriti individualni program, ukazati na pogreške u izgovoru i ojačati materijal kroz dijaloge.

6. Aparat za kafu u kapsulama

Aparat za kavu u kapsulama izvrstan je izbor za one koji cijene svoje vrijeme. Ova metoda je najbrža i najjednostavnija za pripremu kave. Uključite stroj, dodajte vodu i ubacite kapsulu – vaša ukusna kava je spremna. Aparat za kavu u kapsulama obično je prilično kompaktan i neće zauzeti puno prostora u vašoj kuhinji.

7. Ležaljke za bebe

Danas postoji mnogo uređaja koji olakšavaju život roditeljima. Ležaljke za bebe s podesivim sjedalom mogu pružiti roditeljima toliko potreban odmor. Umjesto stalnog ljuljanja bebe u naručju, uključite funkciju vibracije u ležaljki. Ležaljke također omogućuju siguran transport bebe bez autosjedalice i osiguravaju sigurnost djeteta dok su roditelji zauzeti nečim drugim.

8. Ortopedski madrac

 

Zdrav san ključ je zdravlja i dobrobiti, stoga je vrlo važno voditi računa o svojoj udobnosti tijekom spavanja. Neudoban i nekvalitetan madrac može uzrokovati probleme sa spavanjem i kralježnicom. Ulaganje u ortopedski madrac može značajno poboljšati kvalitetu vašeg sna, što će pozitivno utjecati na vašu energiju i koncentraciju tijekom dana.

9. Ponderirana deka

Dobar pokrivač također je važan za zdrav san. Ponderirane deke, ispunjene plastičnim granulama, staklenim perlama, ljuskama heljde ili himalajskom soli, pomažu tijelu da se opusti zahvaljujući stimulaciji dubokog tlaka. Ove deke mogu pomoći u smanjenju anksioznosti i nesanice, pridonoseći boljem snu.

10. Skupe štramplice

Nerijetko žene slučajno poderu štramplice u najgore moguće vrijeme. Danas možete kupiti štramplice izrađene od mješavine tkanina na bazi najlona koje su izuzetno izdržljive. Ove štramplice su nevidljive na nozi, nisu sjajne kao jeftine varijante i pružaju dugotrajnost, čak i u kontaktu s dugim noktima ili namještajem.