Uncategorized

5 stvari koje možda nikada ne biste trebali reći svom dečku ili djevojci

Imati nekog kome ćete vjerovati i kome možete reći sve je jedna od predivnih stvari u vezama.

Iskrenost i stalna komunikacija su jako bitni u vezi. Ali, ako mislite da vaša veza potraje onda neke stvari zadržite za sebe. Ne morate dijeliti baš svaki detalj.

“Znanje šta dijeliti i šta zadržati od dijeljanja je jako važno” – rekla nam je Darcy Sterling, doktorica medicine, LCSW, stručnjakinja za trendove i odnose za Tinder i suvlasnica alternativnog savjetovanja u New Yorku.

Ustvari, može biti jako korisno ako svom dečku ili djevojci ne kažete neke stvari. Nekoliko njih donosimo u nastavku.

– Trivijalne porodične drame

Govoriti svom dečku ili djevojci o porodičnim stvarima poput emocionalnih problema s kojima ste se suočavali ili članovi porodice – mogu vas dvoje zbližiti i to vam može dati do znanja da ste čvrst, empatičan partner, kaže Morse.

Ali, priče o trivijalnim porodičnim dramama ipak zadržaite za sebe.

– Slučajni poljubac sa prijateljem

Sjećate se šta ste vi i onaj slatkiš iz vašeg ureda napravili prošle godine jer ste imali jedan previše margarita u sretnom času?

Svakako biste trebali reći svom dečku ili djevojci o potpuno raspuštenim, prošlim vezama – ali prepuštanje povremenom poljupcu ovdje i tamo neće nauditi.

– Da ne volite porodicu svog partnera

U redu je ako se vaš partner žali na njihove roditelje, ali to treba ostati između njih. Ne miješate se ako ne želite nauditi svom odnosu.
Ne mojte vi biti sudija, pustite da oni sami rješavaju svoje probleme.

– Svoju historiju varanja

Ovo može imati ozbiljne posljedice. Kazati partneru da ste prevarili prethodnog dečka ili djevojku pokrenut će nesigurnost”, kaže Morse. Uvijek će se potajno pitati da li ste spremni da to ponovo učinite.

Leave a Reply