Zanimljivosti

9 najjačih vojnih sila na svijetu, iznenadit ćete se kad vidite na kojem mjestu je Rusija

Kako naš svijet napreduje, nije daleko dan kada ćemo pridonijeti vlastitom izumiranju. S obzirom na ono što se događa između Rusije i Ukrajine, važno je razumjeti koje vojske u svijetu to mogu zaustaviti. Evo 9 najjačih oružanih snaga na svijetu.

9 UK

Image by Neri Vill from Pixabay

Pa ako ste mislili da je Velika Britanija među top 3, varate se. Ima devetu najjaču vojsku na svijetu. Čak i nakon 20% smanjenja takve snage, ona je i dalje među prvih 10 najmoćnijih vojnih snaga na svijetu i to je golemo postignuće.

8 Italija

Image by greghristov from Pixabay

Da, Italija također ima prilično jaku vojsku. Talijanska vojska je bolje rangirana zbog dodavanja 2 nova zrakoplova. Dodavanje ovih nosača zrakoplova talijanskoj već značajnoj floti podmornica i jurišnih helikoptera pomoglo je zemlji da se vine u nove visine.

7 Francuska

Image by jacqueline macou from Pixabay

Evo još jednog europskog velikana koji direktno u lice izaziva Rusiju Vladimira Putina. Imaju 7. najjaču vojsku na svijetu.

6 Južna Koreja

Image by Big_Heart from Pixabay

Kada se izravno borite s nepredvidivom nacijom poput Sjeverne Koreje, morate imati prilično jaku vojsku. Južna Koreja je šesta na ovoj listi. Čini se da K Dramas i Ramen nisu jedine najjače stvari ove nacije.

Nastavite na sljedećoj stranici: