PsihologijaZanimljivosti

Najlakši i najbrži način da prepoznate da li je proizvod svjež, donosimo vam 10 namirnica!

Riba bi trebala biti čvrsta.

Image by Fedor from Pixabay

Uvijek provjerite teksturu svježe ribe. Pritisnite svoje tijelo prstom prema dolje. Meso se treba vratiti u prijašnji oblik, a ljuske trebaju biti čvrste i napete. Također, ne zaboravite pogledati ribi u oči: one bi trebale biti bez bijelog sloja i ne bi trebale biti upale.

Oko piletine ne smije biti tekućine.

Image by Lebensmittelfotos from Pixabay

Pri odabiru piletine odlučite se za komade oko kojih nema puno tekućine. Ako izvadite smrznutu piletinu iz zamrzivača i oko proizvoda ima puno leda kao da piletina leži u smrznutoj lokvi, to meso nije sigurno jesti. S tim u vezi, izbjegavajte piletinu s kožom koja je previše crvena.

Lako je otkriti krivotvoreno kokosovo ulje.

Image by Marie Osaki from Pixabay

Lako je otkriti prisutnost nečistoća u kokosovom ulju. Stavite u hladnjak na 30 minuta. Kokosovo ulje će postati kruto, a druga ulja koja sadrže štetne tvari će se odvojiti i pojaviti kao zaseban sloj.

Ispod prvog sloja ljuske luka ne smije biti mrlja.

Image by webvilla from Pixabay

Uzmite luk i provjerite kako izgleda ispod prvog sloja kore. Ako vidite mrlje koje izgledaju kao da je kora izblijedjela, to znači da na luku ima plijesni. Bolje da ne kupujete ovo povrće.

Bolje je odabrati zasićene žute limune.

Image by Jill Wellington from Pixabay

Lako je odrediti zrelost limuna na oko. Bogata žuta boja i glatkoća pokožice znakovi su po kojima možete prepoznati da je voće zrelo. Blijedožuta boja i zelenkasta nijansa znače da limun bolje ne kupujete.

Kupujte kafu u zrnu.

Image by Ri Butov from Pixabay

Ljubiteljima kafe savjetuje se da ne kupuju mljevenu kavu jer je ovaj proizvod koji vole mnogi ljudi često krivotvoren. Teško je reći što se točno nalazi u ovom puderu. U mljevenu kavu mogu se dodati žirevi, kokice i piljevina. I teško da biste željeli kupiti ovakav proizvod. Da biste to izbjegli, možete kupiti zrna kafe i sameljite ih sami ili u trgovini gdje ste ih kupili.