Zanimljivosti

8 stvari koje vam mogu spasiti ŽIVOT, i uvijek biste ih trebali imati kod sebe!

Skloni smo misliti da se sve loše može dogoditi, ali ne želimo da odbacite oprez u vjetar. Bolje je smanjiti rizik od hitnog slučaja, a uvijek možete sa sobom nositi jednostavne svakodnevne predmete koji se mogu koristiti kao alati za preživljavanje ako je potrebno. Na primjer, zip brave imaju najmanje 4 načina korištenja, u slučaju nezgode.

Portal Bright Side preporučujem da pogledate ovih 8 predmeta koji bi vam jednog dana doslovno mogli spasiti život. Uz to, nadamo se da nikada nećete morati koristiti ove savjete.

1. Sol


Osim što hrani daje dobar okus, sol se može koristiti i kao zaštitno sredstvo. Kad ste u opasnosti, bacite sol u lice životinje koja napada, točnije psa, ciljajući u usta i nos. Sol može biti otrovna za životinje i može ih učiniti letargičnima, što će vam dati vremena da pobjegnete.

2. Lažni novčanik

Image by Andrew Khoroshavin from Pixabay

Može se koristiti kao distrakcija prilikom pljačke. Dok bježite, bacite lažni novčanik kako bi lopov stao da ga pokupi. Na taj način nećete izgubiti nijedan važan dokument ili novac, a moći ćete sigurno izbjeći napad.

3. Boca za višekratnu upotrebu
Prozirna boca za višekratnu upotrebu puno je više od modernog eko-alata — može vam pomoći u dezinfekciji vode. Istraživanja su pokazala da se voda koja je izložena UV svjetlu 6 sati oslobađa većine klica, uključujući Escherichiu coli. Iako kemikalije nastale onečišćenjem neće nestati, ako ih ima, voda se i dalje može piti, a to je bolja opcija od žeđi.

Štoviše, boca za višekratnu upotrebu može brzo postati sredstvo samozaštite. Pričvrstite ga za pojas i počnite ga brzo okretati. Nadamo se da nikada nećete biti u situaciji da se morate aktivno štititi, ali ovaj alat će pomoći onima koji moraju.

Nastavite na sljedećoj stranici: