PsihologijaŽivot

Budite se između 1 i 3 ujutro? Evo šta je u pitanju, nije bezazleno!

U konceptu tradicionalne kineske medicine, svaki organ u tijelu dostiže vrhunac svoje energije u određenom dijelu dana ili noći. Osim toga, svaki dio tijela je povezan s određenim emocionalnim stanjem.

Primjerice, ako se budite između 1 i 3 sata ujutro, prema kineskoj medicini, to može ukazivati na preopterećenost vaše jetre. Jetra obavlja funkcije detoksikacije organizma i obrade emocija svake noći. Moguće je da ste prethodnog dana konzumirali nezdravu hranu koja nije bila prikladna za vaše tijelo, konzumirali previše alkohola i/ili nosili negativne emocije kao što su bijes ili visok stres.

U skladu s tradicionalnom kineskom medicinom, period između 3 i 5 ujutro povezan je s plućima i ovaj period predstavlja fazu spavanja koja bi trebala trajati.

Ako se budite između 3 i 5 ujutro, to može ukazivati na neravnotežu u plućima, posebno u smislu disanja. Ometen san tokom ovog vremena može ukazivati na poremećaj u sposobnosti da duboko i pravilno dišete. Neravnoteža može uzrokovati simptome poput pištanja u plućima, kašlja ili astme. Ova neravnoteža također može biti povezana s emocionalnim aspektima, kao što je tugovanje zbog gubitka ili nekog drugog emocionalnog stresa.

Možda će vas zanimati:

Cijeli život je proveo u lancima. Reakcija ovog bika na oslobođenje je više nego dirljiva (VIDEO)

Ako se budite u ovo vrijeme, preporučljivo je da prakticirate tehnike opuštanja, poput vježbi disanja. Održavanje tijela toplog pomaže plućima da budu puni kisika.

Također je važno da podijelite svoje osjećaje s nekim i razmislite o tome kako možete dobiti emocionalnu podršku, piše krstarica.com