Život

Nauka otkriva: Krvna grupa otkriva vaš karakter, a i koje je vaše idealno zanimanje!

Svaka osoba nasljeđuje svoju jedinstvenu krvnu grupu – A, B, AB i O (koje su također podijeljene na pozitivne i negativne varijante), a analizom ove krvne grupe može se stvoriti pouzdan psihološki profil pojedinca.

U svakodnevnom životu, Japanci primjenjuju metodologiju analize krvnih grupa. Još 1930. godine, japanska profesorica Tokeji Furukawa objavila je rad u kojem ističe slične karakterne osobine među ljudima iste krvne grupe (A, B, AB i O, bez obzira na pozitivan ili negativan faktor). Ova klasifikacija poznata je kao “ketsueki-gata” i postala je duboko ukorijenjena u japanskoj kulturi. Umjesto astroloških horoskopa, većina ljudi u Japanu koristi ovu metodu prilikom odabira budućih partnera.

Evo što su znanost i “ketsueki-gata” otkrili o svakoj pojedinačnoj krvnoj grupi:

Krvna grupa O:

Osobe sa krvnom grupom O smatraju se često energičnima, ambicioznima, samouvjerenima i društvenima. Također se vjeruje da su skloni preuzimanju rizika i da su izvrsni vođe i organizatori. Zanimanja koja se često smatraju prikladnima za osobe s krvnom grupom O uključuju menadžere, poduzetnike, sportaše, vojnike i policajce.

Krvna grupa A:

Osobe s krvnom grupom A opisuju se kao odgovorne, precizne, uredne, kreativne i osjetljive. Također se smatraju dobrom suradnjom s ljudima, ali mogu biti skloni stidljivosti ili anksioznosti. Zanimanja koja se često smatraju prikladnima za osobe s krvnom grupom A uključuju bibliotekare, računovođe, farmaceute, liječnike i istraživače.

Krvna grupa B:

Osobe s krvnom grupom B karakterizira neovisnost, kreativnost, fleksibilnost i optimizam. Smatraju se dobrim rješavačima problema, ali također mogu biti uporni i nezainteresirani za mišljenja drugih. Zanimanja koja se često smatraju prikladnima za osobe s krvnom grupom B uključuju umjetnike, novinare, arhitekte, programere i psihologe.

Možda će vsa zanimati:

Najveća Greška koju PRAVE Roditelji Svom Djetetu: Djeca zbog OVOG Najviše Pate!

Krvna grupa AB:

Osobe s krvnom grupom AB opisuju se kao uravnotežene, pouzdane, inteligentne i taktične. Također su dobre u pronalaženju kompromisa i rješavanju konflikata, ali mogu biti i introvertirane u usporedbi s drugima. Zanimanja koja se često smatraju prikladnima za osobe s krvnom grupom AB uključuju diplomate, novinare, psihijatre, umjetnike i profesore.