Novosti

Ovih 6 rečenica muškarac izgovara kad vas prevari: Ne vjerujte mu!

Kada vas prevari muškarac za kojeg osjećate duboku ljubav, to može uzrokovati izuzetno jaku emotivnu bol. Osobe koje su prevarene prolaze kroz duboko emocionalno trpljenje, a razlozi za prevaru variraju u mnogim oblicima.

Kada, na kraju krajeva, prevare budu otkrivene, preljubnici obično nude brojna opravdanja za svoje djelovanje. Ipak, stručnjaci za veze su izdvojili 6 izjava koje će vjerovatno izreći gotovo svi muškarci koji su prevarili svoje partnerke.

1. “To nije značilo ništa”
Ako mu prevara nije imala nikakvo značenje, trebali biste se zapitati koliko vrijedna njemu zaista jeste vaša veza. Da je važna, ne bi je lako prekršio zbog nečega što mu nije imalo nikakvo značenje.

2. “To se neće nikada ponoviti”
Ovaj stav treba razmotriti iz perspektive preljubnika. Ako je već prevario jednom, zašto se to ne bi ponovilo? Samo će se sljedeći put više potruditi da bolje prikrije tragove. Ova izjava nije uvjerljiva.

3. “Žao mi je”
Njemu je zapravo žao što je uhvaćen! Ako mu je doista žao, ne bi se upuštao u odnose s drugim ženama. Osobe sklone narcizmu obično ne brinu za osjećaje drugih. Mogu se pretvarati, ali da su zaista brinuli, ne bi činili ono što su učinili. Vaš odgovor na ovo bi mogao biti: “I meni je žao. Žao mi je što sam trošila vrijeme na tebe. Ali idem dalje.”

4. “Ti si me natjerala na to”
Nitko nikoga ne prisiljava na prevaru. Nije stvar u tome što ste učinili ili niste učinili da bi on zalutao. Radi se o njegovom uvjerenju da zaslužuje sve što poželi, čak i ako je to izvan granica dogovorenog u braku ili vezi.

Možda će vas zanimati:

Uz ove male psihološke trikove ZAVEST ćete svakog muškarca, igrajte se njegovim umom!

Ako želite zdravu vezu ili brak, ovih 5 stvari MORATE da radite zajedno!

5. “Bila je depresija”
Ako tvrdi da je njegova prevara bila rezultat depresije i da je to bilo rješenje za njegove probleme, postavlja se pitanje kako će se nositi s problemima u budućnosti. Hoće li uvijek bježati drugim ženama kada se suoči s problemima? Postoji realna mogućnost.

6. “Dosadila mi je tvoja kritika”
Muškarci će često prebaciti svoje probleme na “žensko zvocanje”, pripisujući svoje postupke njihovim pritužbama. Međutim, nijedno zvocanje neće nagnati muškarca da potraži utjehu drugdje. To je više posljedica njegove loše naravi, piše krstarica.com