Život

Zaspala je u čarapama sa bijelim lukom unutra, ujutro kad se probudila nije mogla vjerovati šta vidi!

Dženifer Tompson, popularna blogerka, istražila je efikasnost bijelog luka na organizam kroz nekonvencionalan trik koji nije zahtijevao njegovo konzumiranje.

Njena inovativna metoda uključivala je nošenje vunenih čarapa natopljenih bijelim lukom prije spavanja, kako bi isprobala njegove potencijalne koristi bez okusa.

Jedne večeri, prije odlaska na počinak, obula je takve čarape s unutrašnjim slojem bijelog luka, i mirno je utonula u san.

– Vrijedno je pokušati ovaj metod, nema puno za izgubiti – dijelila je svoje iskustvo, ističući da je iznenada, gotovo preko noći, osjetno olakšala čak 90 posto alergijskih simptoma.

Njezino iskustvo uključivalo je čak i njenog partnera, kojeg je također motivirala da isproba isto. Sljedećeg jutra, međusobno su razmijenili svoje dojmove.

Osjećao se kao da “osjeća” luk, praćeno osjećajem topline u glavi, dok su njene oči počele suziti, kao da je upravo držala luka pod nožem za pripremu obroka. Njezin partner, s druge strane, osjetio je okus luka u ustima.

– Ti znakovi ukazuju da se stvarno nešto događa unutar tijela i sugeriraju da se različiti sastojci bijelog luka apsorbiraju – podijelila je Tompson.

Bilo joj je gotovo nevjerovatno kako je jedna noć s lukom na nogama oslobodila njen kašalj i kihanje, koji su joj ranije stvarali probleme s disanjem.

Možda će vas zanimati:

Fascinantne fotografije koje će vas natjerati da svijet vidite potpuno drugačije nego do sada! (18 fotografija)

Unatoč svom uspjehu, odlučila je ponoviti postupak još samo jednom i to podijeliti s čitateljima svog bloga. Otkrila je kako stavljajući luk na stopala može ublažiti simptome prehlade, virusa i groznice. Osim toga, zanimljivo je da bijeli luk uklanja neugodne mirise i doprinosi čišćenju krvi.

Prema njezinim riječima, alergijski simptomi nisu se vratili. Bijeli luk obiluje spojevima koji sadrže sumpor, koji potiče eliminaciju toksina i teških metala iz tijela, posebno iz jetre.

Nadalje, obiluje snažnim antioksidansima koji povoljno djeluju na razinu kolesterola, sprečavaju stvaranje krvnih ugrušaka, smanjuju simptome astme i kroničnog bronhitisa, te podržavaju borbu protiv dijabetesa, ateroskleroze i infekcija.