Zanimljivosti

Postoje tri vrste veza, a samo jedna pd njih najduže traje, u kojoj ste vi?

Svaka ljubavna veza prolazi kroz raznolike etape i vremenske periode. Postoje tri osnovna tipa odnosa. Koji od ovih opisa najbolje odgovara vašem partnerskom odnosu?

Romantični odnosi su podložni podjelama u tri osnovne kategorije. Svaka od njih utječe na način na koji se ljubimo, ali također ima uticaj na trajanje te ljubavi. To su: klasični odnosi, svjesni odnosi i transcendentalni odnosi. Klasični odnosi: Ovaj tip veze je najpoznatiji s uobičajenom dinamikom.

U klasičnim odnosima, naglasak je na zajedničkim interesima i vrijednostima, a ne na ličnom rastu. Nedostaje im duboka psihička i duhovna veza te rad na vlastitom unutarnjem razvoju, kao i međusobna podrška u postizanju individualnih ciljeva. Svjesni odnosi: Kada se dvije duše koje su u harmoniji povežu, stvara se posebna veza između njih.

U svjesnim odnosima naglasak je na emocionalnom i duhovnom rastu, kako pojedinaca tako i para. Partneri prepoznaju dubinu i vrijednost veze te prolaze kroz razne faze kako bi postali emocionalno zreliji i povezaniji. Cilj svjesnih odnosa je podizanje emocionalnog nivoa i dostizanje dublje duhovne dimenzije.

Transcendentalni odnosi: Ove veze zahtijevaju intenzivan rad, predanost i energiju te nisu prikladne za svakoga. Partneri u ovakvim odnosima vole jedno drugo bezuslovno. Oni su poput “čuvara duša” jedno drugome. Savladali su umjetnost preuzimanja lične odgovornosti, oblikovanja vlastitog identiteta, postizanja unutarnje radosti i emocionalne stabilnosti.

Možda će vas zanimati:

Uz ove male psihološke trikove ZAVEST ćete svakog muškarca, igrajte se njegovim umom!

Ako želite zdravu vezu ili brak, ovih 5 stvari MORATE da radite zajedno!

Ne osjećaju strah od gubitka sebe u vezi. Oba partnera imaju duboko uspostavljeno “ja”, što im omogućava potpuno predanje “mi” svog odnosa. To rezultira partnerskom dinamikom u kojoj borbe za kontrolu gotovo i da ne postoje. To je zato što se međusobno podržavaju u ostvarivanju vlastitih snova. Takve veze traju najduže, ako ne i zauvijek.