Zanimljivosti

Rođena je kao PORCELANSKA LUTKA, i svi su prognozirali da će ŽIVJETI 1 GODINU, danas ima 15 i ovako izgleda!

Šarlot Garsajd je neobična mlada dama od 15 godina koja hrabro suprotstavlja svim predviđanjima medicinskih stručnjaka! Njen život je bio izvanredan od samog početka, a od trenutka njenog rođenja 2008. godine, pokazala je svoju nevjerojatnu snagu. Proglašena je najmanjom djevojčicom na svijetu, budući da je rođena s samo 30 grama te je mjerila samo 25 centimetara u dužinu.

Šta se zapravo dogodilo?

Naime, Ema Njuman i Skot Garsajd su 2007. godine s radošću očekivali Emino trudnoće i nestrpljivo čekali dolazak njihovog četvrtog djeteta.

Sve je išlo dobro, obitelj je s nestrpljenjem iščekivala novog člana, a onda je iznenada krenuo porođaj. Ema se porodila četiri tjedna prije termina i donijela na svijet djevojčicu s rijetkim genetskim poremećajem. Prema riječima liječnika, simptomi koji su bili prisutni kod Šarlot nisu nikada ranije viđeni zajedno kod jednog pacijenta. Stoga su stručnjaci bili izazvani dati službeno ime toj bolesti.

Liječnici su dijagnosticirali malu Šarlot s sindromom koji se znanstveno naziva “primordijalna patuljastost”, što je izuzetno rijedak oblik genetske patuljastosti koji je usporio njezin tjelesni razvoj.

Šarlotini roditelji su odmah znali da će njihova kćerka biti posebna, čak i unatoč svojim izazovima. Kada je imala samo dvije godine, uživala je u igri s Barbi lutkama, voljela je sve što je roze boje i mazila se s omiljenim medvjedićem, poput ostalih djevojčica.

Njezina visina od samo 58 centimetara s dvije godine činila ju je premalom da nosi običnu odjeću za dojenčad. Čak nije mogla nositi ni odjeću za prerano rođene bebe. Jedini komadi odjeće koji su joj odgovarali bili su oni namijenjeni lutkama, koje su njezini roditelji koristili kako bi je odjenuli.

Kad je napunila tri godine, napokon je narasla dovoljno da bi nosila odjeću za novorođenčad.

Prema riječima svoje majke Eme Garsajd, Šarlot je pokazala izuzetnu hrabrost u prihvaćanju svega što dolazi s njenim stanjem. Djevojčica je prošla kroz brojne liječničke preglede, testove i skeniranja, ali je uvijek ostala snažna.

Emu je preplavila emocija kada je prvi put vidjela svoju četvrtu kćerku i shvatila koliko je mala. U jednom trenutku svog života, majka Ema se prisjećala da je Šarlot mogla stati u njen džep, a pelene su joj bile veličine kreditne kartice.

No, započinje izvanredna priča male Šarlot koja je dokazala da su sva liječnička predviđanja njezinog života bila nemoćna pred njezinom voljom za životom. Prvotno su predviđali da neće preživjeti duže od godine dana, a ova hrabra djevojčica proslavila je svoj 15. rođendan!

Šarlot je prošla nevjerojatan put od svojeg rođenja kao beba, a njezina obitelj je neizmjerno zahvalna što je dio njihovih života, piše stil.

Foto: facebook

Emi je izjavila da je znala da je posebna od trenutka kada se rodila: “Od dana kada se rodila, donijela je nešto vrlo posebno u naše živote.”

Tijekom svoje osnovne škole, razvila je oštroumnost, a njezin bistar um i sposobnost opažanja dolazili su do izražaja.

“Neki se ljudi mogu uplašiti kad je prvi put upoznaju, boje se da će se slomiti ako je dotaknu, ali ona je prilično hrabra i nikada ne sjedi mirno”, rekla je njena najstarija sestra.

Na svim fotografijama, Šarlot uvijek osmijeh na licu, a njen pozitivan stav prema svemu čini svijet ljepšim na svakom koraku.