Zanimljivosti

Samo jednu stvar uvijek držite u novčaniku: Štiti od besparice, okreće sreću u vašu korist i donosi bogatstvo

Prema feng šuiju, pravilno uređenje doma može obezbijediti protok pozitivne energije i privući sreću, bogatstvo i harmoniju.

Evo nekoliko konkretnih savjeta koji se baziraju na ovoj drevnoj kineskoj filozofiji:

Statue i simbole:

Kipovi Bude: Postavite kipove Bude na ulazu ili u dnevnoj sobi da donesu mir i pozitivnu energiju.

Figura žabe sa novčićima: Stavite ovu figuru blizu ulaznih vrata, ali okrenutu prema unutra kako bi privukla bogatstvo u dom.

Foto: Unsplash

Biljke:

Bambus: Smatra se simbolom sreće i prosperiteta. Najbolje je postaviti ga na istok ili jugoistok doma.
Krasula (Drvo novca): Poznata i kao biljka za privlačenje bogatstva, najbolje je postaviti je blizu ulaza ili u kancelariji.

Foto: Unsplash

Boje za privlačenje bogatstva:

Crvena: Crvena boja simbolizuje sreću i prosperitet. Preporučuje se da novčanik bude crvene boje kako bi obezbijedio da nikada ne bude prazan.
Zelena: Ova boja se povezuje sa rastom i prosperitetom. Koristite zelene tonove u dekoraciji doma, posebno na istoku i jugoistoku.

Novčanik i sadržaj:

Morska so: Staro vjerovanje kaže da par grama morske soli u novčaniku može preokrenuti sreću u vašu korist. So bi trebalo staviti u plastičnu kesicu i smještati je u skriveni džep novčanika. Važno je mijenjati so jednom mjesečno kako bi zadržala svoju moć.

Foto: Unsplash

Čistoća i urednost:

Držite dom urednim i čistim kako bi energija mogla slobodno teći. Posebno je važno da južna i sjeverna strana kuće ne budu zatrpane stvarima.

Redovno čistite i održavajte prostor oko ulaznih vrata kako bi energija mogla nesmetano ulaziti u dom.

Foto: Unsplash

Raspored namještaja:

Namještaj rasporedite tako da omogući dobar protok energije. Izbjegavajte da blokirate vrata i prozore.

Krevet, radni sto i šporet treba da budu postavljeni u položaj moći, što znači da imate pogled na vrata iz tih pozicija.

Primjena ovih savjeta može pomoći u stvaranju harmoničnog prostora koji privlači pozitivnu energiju, sreću i bogatstvo u vaš dom.