Novosti

7 iznenađujućih stvari o dječjim filmovima koje vjerojatno niste znali dok niste odrasli

Kad smo bili djeca, mogli smo gledati filmove ne razmišljajući previše o onome što gledamo. Međutim, kada filmove gledamo kao odrasli, možemo vidjeti određene skrivene šale ili pitanja koja prkose logici i tjeraju nas da se smijemo. Zašto se nikad ne pitamo što nije u redu s Pepeljuginom nogom, na primjer?

#1. Koliko su časnici bili nesposobni u Matildinim tajnim operacijama.

Nitko se odrasla osoba ne može zapitati kako ih 5-godišnjak može tako brzo prepoznati i pripremiti tehniku ​​da ih preusmjeri u tako kratkom vremenu.

Međutim, budimo iskreni, njih dvoje se nisu pokušali prikriti; bili su gotovo odjeveni kao špijuni, zajedno s kaputima, tregerima, šeširima i tamnim naočalama. Nadalje, kada su istraživali, bili su pretjerano očigledni, sa svakim zamislivim klišejem, uključujući voki-tokije. Kako su dva agenta FBI-a mogla biti tako nesposobna u svom poslu?

#2. Mulan nema odgovarajući ventilator i nema noktiju.

Da, dobro ste pročitali… zainteresiralo nas je da saznamo da ni Mulan, njezin tata, ni general Shang nemaju nokte, ali umjesto toga imaju preci Fa obitelji.

S druge strane, ona vrsta zabave koju unosi u svoj sastanak s provodadžijom stvara se na način koji je dugo nakon njezinog vremena. Spasiteljica Kine će nositi okrugli svileni, u svojoj domovini poznat kao tuánshàn.

#3. Prava priča o magarcu

U ovom videu ima nekoliko urnebesnih aluzija na poznate dječje priče. Stoga smo morali malo sazrijeti da prepoznamo da je Magarac najvjerojatnije jedan od klinaca koji su okrenuti na Otoku igara u Pinocchiu. To bi objasnilo njegovo nestašno držanje i njegovu sposobnost komunikacije.

#4. ‘g. i amnezija gospođe McFly’

Kada Marty i Doc poprave sve u Povratku u budućnost, mnoge se stvari mijenjaju za obitelj McFly, što implicira da je njihova uključenost u prošlost ostavila značajne učinke.

Međutim, uspijevaju učiniti tako da se ni George ni Lorraine ne sjećaju da su sreli sina u srednjoj školi. I, iako je razumljivo da su ga nazvali Marty na prijedlog Calvina Kleina, nikad ne spominju koliko njihovo dijete nalikuje na njega? Ili jednostavno radije ne spominju to?

#5. Zlikovac u The Hunchback of Notre Dame je IZUZETNO loš.

Iznenadili smo se kad smo ponovno vidjeli ovaj Disneyev klasik, s obzirom da ima jednog od najopakijih negativaca u povijesti dječjih filmova. Kada je Claude Frollo ugledao Quasimodovo maloljetno lice, ne samo da ga je pokušao baciti u bunar, već je, kada je zarobljen, odlučio zatvoriti ga i provesti ostatak života rugajući mu se i tjerajući ga da se osjeća grozno zbog svog izgleda.

Kao da to nije dovoljno, jednom kad pronađe ljubav s Esmeraldom, on je revno progoni, ali kada ga ona odbije, on zatvara sve Cigane u Parizu. A ovo su samo neki od njegovih opakih zločina; ima ih mnogo više.

#6. Despicable Me’s Bank of Satan

Posuđivanje novca u djetinjstvu nam je potpuno čudno, a kako bi se odrasli u sobi nasmijali, još više, Bank of Evil nosi oznaku “Bivši Lehman Brothers”, bankarsku organizaciju koja je pala tijekom Velike financijske krize 2008. godine.

#7. Tarzan i lijane

Čini se da Tarzanove sposobnosti nakon što su ga odgajali majmuni nadilaze pravila fizike jer je sposoban uhvatiti Jane objema rukama dok se još uvijek drži za lozu.