Novosti

Evo kako se pojedine zemlje razlikuju kada je riječ o bontonu u WC-u

Toliko je faktora koji nam pomažu da odvojimo zemlje jedne od drugih. Prije svega, to je lokacija, zatim poznata kuhinja koju poslužuju, jezik kojim svi govore, valuta koju koriste, vremenski uvjeti, ekonomski uvjeti, a zatim postoji još jedan faktor koji možemo koristiti za razlikovanje zemalja. A taj faktor je kupaonski bonton.

Svaki put kada netko planira putovati u inozemstvo, jedna stvar koja ga zabrinjava je kako će njegova kupaonica funkcionirati. U nekim su zemljama njihove kupaonice opremljene modernom tehnologijom koja vrlo jednostavan zadatak pretvara u nešto složeno. A tu su i zemlje koje imaju kupaonice koje jednostavno ne želite koristiti. A onda imamo zemlje u kojima steknete iskustvo kakvo nikada prije niste imali, zahvaljujući njihovim jedinstvenim navikama u kupaonici. Razlika se svodi čak i na to kako ljudi peru ruke. Tradicije, kažem vam.

Danas ćemo istražiti ovih 8 jedinstvenih kupaonskih etiketa koje razlikuju zemlje.

1. Neki javni zahodi u Japanu imaju tipku za hitne slučajeve koju stranci često miješaju s tipkom za ispiranje. Šalje signal osiguranju koji zatim dolazi do štanda kako bi provjerio osobu unutra.

Foto: Depositphotos.com

2. Za razliku od pumpi za tekući sapun koje viđamo u javnim kupaonicama diljem svijeta, u Koreji su se odmaknuli tradiciji i ugradili prave sapune.

Foto: Depositphotos.com

3. Baš zato što se žene u Japanu osjećaju posramljeno što su glasne dok kake u javnoj kupaonici, instalirale su sustav Sound Princess koji možete koristiti da sakrijete zvukove koje ispuštate pod glasnom glazbom koju pušta WC.

Foto: Depositphotos.com

4. U Combodiji nemaju gumb za ispiranje stvari. Umjesto toga, imaju ugrađene raspršivače s crijevima koje morate koristiti i čekati da se vaše djelovanje ispere.

Foto: Depositphotos.com

Oh wow. Pravila ponašanja u kupaonici u tim zemljama toliko su jedinstvena i međusobno se razlikuju. Mislim, ako ste planirali ići u neku od zemalja pa ste do sada pregledali kupaonske navike, sada ćete biti bolje pripremljeni. Pitam se zašto svi koriste različite načine? U konačnici samo obavljate zadatke u kupaonici, piškite ili kakite. To je način na koji koristite sjedala i kako se čistite.

5. U Kini postoje mnogi javni zahodi koji ih još uvijek koriste.

Foto: Depositphotos.com

6. U SAD-u, Kanadi, Tajlandu i Japanu postavili su javne kupaonice koje mogu koristiti osobe svih spolova, ali i osobe s invaliditetom.

Foto: Depositphotos.com

7. U Indoneziji je kultura koristiti samo lijevu ruku za WC, a samo desnu za hranu.

Foto: Depositphotos.com

8. Na Antarktici postoje prijenosni WC-i koje putnici mogu koristiti. Nakon kakanja možete samo zamotati stvar i zatvoriti svoje stvari u plastičnu vrećicu.

Foto: Depositphotos.com