Novosti

Kako ovo nismo ranije uočili: 12+ detalja iz kultnih filmova koji su nam promakli

Svatko od nas ima barem nekoliko omiljenih filmova koje je pogledao desetak puta. I s vremenom se počinje činiti kao da smo proučili svaki sitni detalj u njima. No, redatelji su pravi majstori ispunjavanja svojih kreacija raznim ključevima i referencama koje nam mogu pomoći da bolje razumijemo radnju, što i najzagriženijim obožavateljima često nedostaje. Na prvi pogled takvi sitni detalji mogu izgledati beznačajni – ne obraćamo pažnju na razne odjevne elemente i neprimjetne geste likova, na primjer. Ali često upravo te stvari kriju dodatno značenje.

1. Casino Royale

Kada pokušava zbuniti svoje protivnike, Le Chiffre prstima dodiruje sljepoočnice. Kasnije, Vesper Lynd ponavlja istu gestu kada laže Bondu o tome da je Chiffre na strani Amerikanaca.

2. Divljanje

Kad god se lik Dwaynea Johnsona potpiše svojim imenom, “Davis”, on zapravo potpisuje “rock” na američkom znakovnom jeziku (ASL), što mu je nadimak u stvarnom životu.

3. Kronike Narnije: Lav, vještica i ormar

Kako moć Jadis Bijele vještice slabi, njezina se ledena kruna topi i smanjuje veličinu.

4. Noževi van

Ransom se gotovo uvijek može vidjeti u bijelom vunenom džemperu tijekom cijelog filma. Možda budući da je glavni negativac, nazivaju ga crnom ovcom obitelji, što je u suprotnosti s bijelim džemperom.

5. John Wick

Prva i posljednja scena filma odvijaju se na istom mjestu, na rivi.

6. Pirati s Kariba: Prokletstvo Crnog bisera


Većina šešira Jacka Sparrowa izrađena je od gume. Zapravo, Johnny Depp ih je stalno gubio i bacao u more. Nakon što je utopio nekoliko desetaka kožnih šešira, kostimograf je počeo koristiti gumene šešire kako ne bi potonuli nego ostali na površini.

7. Harry Potter i Polukrvni princ

U ovoj sceni možemo vidjeti da je Cormac McLaggen jedini među Gryffindorovim obožavateljima koji ne plješće i ne navija za Rona Weasleya. A to je sve zato što je izgubio mjesto igrača u kvalifikacijama za Quidditch.

8. Léon: Profesionalac

Kućna biljka glavnog lika je vrsta aglaoneme. Leon spominje da su slični jer i on nema “korijene”. Na kraju filma Mathilda ga sadi u blizini škole kako bi pustila korijenje. Međutim, ova akcija će ubiti biljku jer su aglaoneme vrlo termofilne i ne mogu preživjeti zimi.

9. Deadpool 2

Glavni lik se može vidjeti u majici s prikazom mačaka i natpisom: “Olivia i Meredith, prijatelji Furrrever”. Ove dvije mačke pripadaju pjevačici Taylor Swift, koja je strastveni obožavatelj franšize.

10. Zanimljivi slučaj Benjamina Buttona

Nadgrobni spomenik gospođe Maple nema nikakvih podataka o njemu. Sve zato što je ranije u filmu Benjamin rekao da se ne može sjetiti njezina točnog imena, kao ni drugih informacija o njoj.

11. Dnevnici princeze

U sceni večere vidimo da je Mia jedina gošća kojoj je umjesto mesa poslužena punjena rajčica. To je zato što je, prema knjizi, vegetarijanka.

12. Joker

Kada uvježbava intervju kod kuće, Arthur uredi svoju dnevnu sobu tako da nalikuje studiju u kojem se snima emisija Murrayja Franklina. Čak stavlja šalicu na kojoj je ispisano ime domaćina na stol.

13. Kingsman: Tajna služba

U jednoj od epizoda ovog filma o britanskim špijunima, među ostalim prijevoznim sredstvima možemo vidjeti i žutu podmornicu koja se nalazi u hangaru. To je upravo ona podmornica o kojoj su pjevali The Beatles.