Psihologija

Prava ljubav vs. Lažna ljubav: 13 razlika koje morate znati

Da biste pronašli istinskog ljubavnika koji vam može pružiti pravu ljubav, morate znati šta je prava ljubav. Da biste ga privukli i zadržali, morate zauzvrat pružiti istinsku ljubav.

Ovo su neke od razlika između prave ljubavi i lažne ljubavi koje morate znati.

1. Prava ljubav čini žrtve; lažna ljubav je samo briga o sebi.

Prava ljubav je nesebična. Iako ne zanemaruje sebe, spremna je da napravi velike žrtve samo da nekoga zaista učini sretnim. S druge strane, lažna ljubav je sebična, jer ona brine samo o sebi.

2. Prava ljubav raduje se istini; lažna ljubav skriva se u tami laži.

Prava ljubav uživa živjeti pošten život. Laž ne može biti ugodna. Uklanja vam sumnje i nesigurnosti, jer uvijek pokazuje iskrenost i transparentnost. S druge strane, lažna ljubav uživa u laganju. Strah se je približiti svjetlu.

3. Prava ljubav je ima veliko srce; lažna ljubav je surova.

Prava ljubav ima veliko srce. Velikodušna je i saosjećajna je.

4. Prava ljubav je strpljiva; lažna ljubav je kratkotrajna.

Prava ljubav može izdržati i oprostiti vam mane i nedostatke. Razumno će vam pružiti mnogo šansi i čekati dok se ne promijenite na bolje. S druge strane, lažna se ljubav lako naljuti kad pogriješite. Brzo će vas osuditi i kazniti bez da čak i čuje vaša objašnjenja.

5. Prava ljubav je ponizna; lažna ljubav je ponosna.

Prava ljubav djeluje ponizno. Priznaje svoje greške i čak preuzima odgovornost za pogreške drugih. S druge strane, lažna ljubav je hvalisava. To je kreditna sposobnost i pretjerano ponosan na sebe. Ne priznaje svoje vlastite greške, već ih krivi za druge.

6. Prava ljubav osjeća se ispunjeno; lažna ljubav se osjeća prazno.

Prava ljubav osjeća se kompletnom. Osjećam se kao da već nema što da poželi. Uvijek uživa u svakom trenutku s vama dok svoje snove smatra sadašnjom stvarnošću. Sa druge strane, lažna ljubav nije zadovoljna s vama.

7. Prava ljubav je zahvalna; lažna ljubav je zavidna.

Prava ljubav vrednuje njen trenutni imetak. Osjeća se zahvalno i blagoslovljeno što vas ima. Njeguje ono što dobije od vas, bilo da su to velike ili male stvari. S druge strane, lažna ljubav ispunjena je zavišću.

8. Prava ljubav je radosna; lažna ljubav je gorka.

Prava ljubav ima veselo srce. Um joj je ispunjen pozitivnošću.
S druge strane, lažna ljubav ima srce ispunjeno gorčinom.

9. Prava ljubav poštuje; lažna ljubav je nepristojna

Prava ljubav poštovat će vaša mišljenja, odluke, pa čak i vaše ambicije. Sa druge strane, lažna ljubav je arogantna. Nije svejedno što mislite i šta osjećate. Smatra vas inferiornom osobom koja nije zaslužna ni za što.

10. Prava ljubav štiti; lažna ljubav boli.

Prava ljubav vam može nanijeti bol, ali uvijek vas štiti od bilo čega zbog čega ćete dugoročno patiti. S druge strane, lažna ljubav donijet će vam lažno zadovoljstvo, koje traje samo kratko vrijeme. Na kraju će vam dati toksičan odnos i uništiti vas kao osobu.

11. Prava ljubav te poznaje i razumije; lažna ljubav jednostavno ne shvata.

Prava ljubav poznaje vas kao osobu. Trudi se da znate sve o vama kako bi vas volio još bolje. Razumije vas i prije nego što kažete bilo koju riječ, jer može da vam pročita um i osjeti vaše emocije. S druge strane, lažna ljubav ne brine za vaše misli i osjećaje.

12. Prava ljubav se nada; lažna ljubav lako odustaje.

Prava ljubav uključuje vas u svoju budućnost i vidi vas kao osobu s kojom želi biti do kraja života. Zbog toga se nikad ne odriče borbe za vas i za vašu vezu. Sa druge strane, lažna ljubav nema stalne planove za vas.

13. Prava ljubav traje vječno

Prava ljubav ostaje zauvijek. Više je od fizičkog i materijalnog. Živi čak i nakon što su ljubavnici razdvojeni ili čak i nakon što napuste ovaj svijet.

 

Leave a Reply