Psihologija

Zaspite za 2 minute, luda vojna metoda koja 100% radi! (VIDEO)

Američka vojska je razvila posebnu tehniku za pomoć umornim vojnicima da zaspu kad god je potrebno, čak i na bojištu uz zvuk pucnjave u pozadini. Iako je izvor ove metode knjiga “Opusti se i Pobedi: Šampionska Izvedba” iz 1981. godine, mnogi su o njoj tek sada čuli, zahvaljujući popularnosti TikToka.

Džastin Agustin, trener za fizičku kondiciju, podelio je kako ova metoda funkcioniše i preporučuje da se praktikuje svake večeri tokom šest nedelja.”Oni koji je usvoje mogu zaspati za samo dva minuta nakon što zatvore oči”, tvrdi Agustin.

Prema Agustinovim istraživanjima, ova tehnika je prvobitno razvijena za borbene pilote kojima je potrebno održavanje 100 posto svojih refleksa i koncentracije, a što može opadati ako im nedostaje san.

@justin_agustin Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto ♬ You – Petit Biscuit

Kako tačno ova metoda funkcioniše?

“Počnite opuštati mišiće na čelu, očima, obrazima, i vilici, istovremeno se usredsređujući na disanje. Obratite pažnju da vam ramena budu potpuno opuštena. Pustite ih da se spuste što niže i držite ruke labavo uz tijelo. Zatim duboko udahnite i polako izdahnite, opuštajući mišiće grudi, stomaka, bedara, kolena, nogu i stopala. Dok to radite, pokušajte se osloboditi stresa. Zamislite dva scenarija. Prvo, ležite u kanuu na mirnom jezeru. Nema ničega, samo plavo nebo iznad vas. Drugo, opušteno ležite u crnoj baršunastoj ležaljci u potpunoj tami. Ako primjetite da vam misli počinju lutati, ponavljajte riječ “ne misli” deset sekundi”, objasnio je Džastin Agustin, kako prenosi Index.