Psihologija

9 stvari koje nikada ne pozajmljujete drugima jer to donosi nesreću i siromaštvo

Feng šui, drevna kineska umjetnost uređenja prostora i energije, poučava nas da stvari oko nas nose dublje značenje. Stoga se postavlja pitanje, kada posuđujemo osobne stvari, jesmo li svjesni kakvu energiju one nose sa sobom?

Predmeti koje svakodnevno koristimo, poput nakita i mobilnih telefona, koji su postali produžetak naše osobnosti, znače nam više od običnih predmeta. Oni nose priče, sjećanja i energiju, piše krstarica.com

Ako ih posudimo drugima, možemo izgubiti mnogo.

1. Nakit
Nakit, kao vrijedan i osoban predmet, često je povezan s dubokim sjećanjima, emocijama i energijom pojedinca. Prema Feng Shuiju, trebali bismo izbjegavati posuđivanje nakita, jer se smatra nositeljem energije osobnih priča vlasnika. Vjeruje se da posuđivanje nakita u nekim slučajevima može donijeti i potencijalno negativne utjecaje.

2. Naočale
Naočale nisu samo pomagalo za poboljšanje vida, već i simbol jasnoće vida i razumijevanja. Kaže se da posuđivanje naočala simbolizira dijeljenje pogleda na svijet, ali Feng šui upozorava na oprez kako ne bi prenijeli mogući loš vid ili negativnu energiju.

3. Četkica za zube
Četkica za zube je predmet osobne higijene koji je usko povezan s čišćenjem i osobnom njegom. Posudba četkice za zube odnosi se na razmjenu energije, što bi trebalo utjecati na osobnu higijenu i zdravlje.

4. Mobilni telefon
Danas je mobilni telefon izuzetno osoban uređaj koji sadrži mnogo osobnih podataka. Kaže se da posuđivanje mobilnog telefona simbolizira invaziju na privatnost, što može donijeti probleme u komunikaciji ili odnosima. Prema Feng Shuiju, preporučuje se oprez prilikom posuđivanja.

5. Papuče
Papuče su više od obuće; predstavljaju osobnu energiju i intimnost pojedinca. Kaže se da posuđivanje papuča simbolizira invaziju na privatni prostor i može utjecati na osobni mir. Da biste održali energetski sklad, preporučuje se izbjegavanje posuđivanja papuča.

6. Rabljena odjeća
Rabljena odjeća već je bila dio života druge osobe i trebala bi zadržati energiju prethodnog vlasnika. Posuđivanje korištene odjeće može donijeti negativne utjecaje iz prošlosti u sadašnji život.

7. Sat
U Feng Shuiju, sat simbolizira prolaznost vremena i povezan je s energijom prošlih događaja. Posuđivanje sata može donijeti negativne utjecaje iz prošlosti u život posuđivača. Poštivanje ovog principa trebalo bi pomoći u održavanju čistoće energije i sprječavanju potencijalnih negativnih utjecaja.

8. Novčanik
Novčanik je simbol financija i bogatstva. Posuđivanje novčanika simbolizira gubitak financijske stabilnosti ili čak imovine, što bi trebalo utjecati na energetski balans. Nemojte ga posuđivati i radije održavajte financijsku stabilnost.

9. Torbica
Torba nije samo modni dodatak, već i simbol osobne energije i stila. Kaže se da posuđivanje torbe donosi probleme vlasniku, uključujući energetski disbalans.