Psihologija

Vrata broj 1, 2 ili 3: Odaberite jedna i otkrijte koju posebnu poruku vam nose

Ponekad život postane komplikovan i iznenadi nas situacijama s kojima nismo bili spremni da se suočimo. Možda vam baš u ovom trenutku mudri savjeti pomognu da dobijete više samopouzdanja i odaberete pravi put kojim ćete krenuti naprijed.

Izaberite jedna od ovih vrata i pročitajte poruku mudrosti.

Vrata broj 1

“Uvijek budite malo ljubazniji nego što je potrebno” – J. M. Beri.

Često, kada nailazimo na poteškoće, vjerujemo da nije potrebno biti ljubazan i pristojan prema drugima. Ljutnja nas obuzme i mislimo da imamo pravo da budemo nepristojni. Međutim, sjetimo se da je dobrota uvijek korisna za apsolutno sve. Ljubaznost, poštovanje i odlučnost vrlo su vrijedne osobine, jer preobražavaju ne samo dan drugih ljudi, nego i naš, donoseći nam više pozitivne energije. Uvijek budite ljubazni, to će vam donijeti samo pozitivnost i radost u vaš život.

Vrata broj 2

“Brod u luci je sigurniji nego na moru, ali za to nije izgrađen” – Bodo Šefer.

Zona komfora može biti vrlo opasna. Navikli smo na rutinu i vjerujemo da je tako bolje, ali to nije uvijek istina. Zapamtite da je svaka osoba sposobna učiniti mnogo, ali da biste postigli sjajne rezultate, ne treba da se ograničavate zbog straha od napuštanja svog ugodnog okruženja. Niste stvoreni da biste stagnirali, već da živite u skladu sa svijetom i razvijate se s njim. Kada primate vrijedne lekcije, rastete kao osoba. Imajte više želje i hrabrosti za životom, ne navikavajte se na ono što vam ne daje pravi osjećaj postignuća. Vaš će se život promijeniti kada sebi pružite priliku da izađete iz zone komfora.

Vrata broj 3

“Dva najmoćnija ratnika su strpljenje i vrijeme” – L. Tolstoj.
Koliko ste često u životu željeli da se sve odvija onako kako ste vi zamislili? Koliko često niste imali strpljenja da sačekate dok se stvari ne poboljšaju? Na taj način sabotirate sebe i ugrožavate svoju sreću. Moramo shvatiti da vrijeme ima svoju volju i ono uvijek teče u skladu s onim što je za nas najbolje. Potrebno je razviti strpljenje u sebi kako bismo prihvatili životne cikluse. Zahvaljujući ovoj osobini, živimo više u miru sa sobom i razumemo da se sve događa iz nekog razloga. Imajte strpljenja i nadajte se da će vreme staviti sve na svoje mjesto. Na kraju će sve biti u redu, prenosi atma.hr.