Zanimljivosti

Neotkrivena misterija na Tajlandu, znate li šta je ovo?

Hin Sam Wan, što znači Stijena tri kita, je 75 milijuna godina stara stijena koja veličanstveno strši u blizini planina. Dobio je ime jer izgleda poput obitelji kitova. Do mjesta se može doći razgranatom mrežom staza, a pješačenje do ovih impresivnih stijena ostavlja bez daha pamćenje. Stjenovita formacija Hin Sam Wan strši iz planine u Phou Sangu, provinciji Bueng Kan, Tajland, u blizini rijeke Mekong. Samo dvije stijene (“majka kit” i “otac kit”) su dostupne pješice, do “bebe kita” se ne može doći. Posjetitelji koji istražuju nevjerojatne poglede i okolne šume.

S vrha Tajlandske stijene tri kita mogu se vidjeti plaže Mekonga, planine u okrugu Pakkading u Narodnoj Demokratskoj Republici Laos i šuma Phu Wua.

Hin Sam Wan geologija

Provincija Bueng Kan nalazi se na sjeverozapadu Tajlanda, oko 750 kilometara od Bangkoka. Pokrajina je od Laosa odvojena rijekom Mekong i dom je nekih od najljepših krajolika u Tajlandu. Slapovi u divljim šumama, utočišta za ptice i pagode na vrhu brda nešto su najbolje što možete vidjeti na Tajlandu.

Njegovu topografiju karakteriziraju planine od pješčenjaka koje se protežu od sjevera prema jugu, poznate kao Stijene tri kita u Tajlandu. Planinu pješčenjaka uzrokovale su različite vrste geoloških promjena u Zemljinoj kori, što je rezultiralo raznolikom prirodnom ljepotom uključujući formacije stijena, litice, špilje, skupinu stijena različitih oblika i kamene terase u široko rasprostranjenom području Phu sanga .

Nastavite čitati na sljedećoj stranici: